Barn og mindfulness

TUML, med din tumling, den bedste meditation, mindfulness.


At meditere, at være mindful er at komme helt tilstede i nuet. Min erfaring er at være sammen med min tumling og lade ham nyde vores fælles nærvær er den bedste meditation. Og der sker altid det  i processen han også falder til ro.


Der kan på fuldstændig samme måde som når man sidder med sig selv komme alle mulige forskellige følelser både glade, men også sorg og frustrationer. Engang imellem kan jeg tage mig selv i at tænke det kan være svært bare at være der sammen med mit barn, uden at skulle noget, eller ville noget andet end blot nærværet.

Samtidig kan jeg mærke, hvor meget det virkelig gavner mit barn, som stille og rolig falder til ro og bliver nærværende, om end det godt kan tage tid, så ender det altid sådan, og på samme måde som med mig selv, tager mit barn også den ro og glæde videre med sig ud i livet. 


Så der er tænker jeg ingen dårlige undskyldninger, at gøre det gode både for sig selv og sit barn, og opleve nærværet på den måde.

Læg det fast ind i dagen, som f.eks. morgen eller aften. Rent praktisk så sæt dig eller læg dig godt tilrette, og lad barnet selv hoppe og klatre mv. som det vil. Det er så enkelt, og det glæder dit barn så meget.


At komme tilstede med sit barn er godt for både dig, barnet og jeres relation.


VIBhouse, August 2020

Mestring er det ord der kommer til mig, når jeg tænker på Jes første år.

Hele graviditeten og Jes første år har jeg lavet mindfulness. Altså er han vandt til at have mindfulness med i hverdagen. Mest da han var lille, de sidste tre måneder har han været en rigtig tumlig (9-12 måneder), så det naturlige drive er mod bevægelse. Og så alligevel. Han mestrer opgaver rigtig godt af sin alder, bærer tydelig præg af en indre ro han har med sig til at møde udfordringer og andre børn. Han kan se tingene an og undersøger dem med sund skepsis. 

Han elsker andre børns selskab og det er sidde i rundkreds og lave ting sammen, fordi det er den naturligste ting i hverden for ham, for det har han altid gjort.


Hvordan har Jes været med til mindfulness?

- i gravidsiteten daglig meditation

- som spæd sad han i slynge under daglig meditation

- 3 måneder gammel var Jes med på 9 dages stilhedsretræte på højskole

- 6 måneder gammel var Jes med på yoga familie lejr. 

- Siden yoga familielejr lavet regelmæssig godnat yoga efter "Goodnight YOGA" af Miraiam Gates. Han er meget glad for den bog med fine billeder.

- Har overværet min daglige Qi Gong træning. Da jes var mellem 3 og 9 måneder labvede jeg six sounds serien om aftenen, og det beroligede ham så han kunne sove. 

Guidet mindfulness meditation til forældre


Engang imellem er det bære krævende på mange områder at have små børn.

Men samtidig er det bare den største glæde, der overgår alt andet.


Her er en næsten 22 minutters mindfulness meditation du kan bruge som forældre til at koble af når det hele er ved at køre lidt op, så du kan komme tilbage til fokus på det smukkeste i verden.


Nærværet med dit barn.

Guidet mindfulness meditation og guidet krop scanning til gravide


Da jeg var gravid lavede indtalte jeg to mindfulness meditationer. Begge er resultatet af det arbejde med mindfulness jeg selv lavede under min graviditet.


Mindfulness og yoga hjalp mig meget til at komme tilstede med min graviditet, så jeg kunne nyde hver dag i fulde drag.

NÆRVÆR

Er dybt taknemlig for jeg har fået kendskab til mindfulness inden jeg fik barn. At opleve nærheden, helt tilstede i nuet, i øjeblikket med mit barn.

At være i og med det enestående rum fyldt med kærlighed der er mellem os.

At finde den styrke der ligger i at være sammen, leve sammen, opleve sammen - lige nu

Stilleretræte på oasehøjskolen

Da Jes var 3 måneder var han med på stilleretræte på oasehøjskolen. Det var skolens første korte kursus og ledet af Peder Poulsen og Eva Wrige.

På billedet kan man næsten fornemme den ro og glæde Jes fik af at være med, det er nemlig taget under retræten.

Vi fik en fløj for os selv med god plads, så han behøvede ikke være stille hele tiden, og når han ikke var det kunne vi gå på værelset.

Han var nu stille meget af tiden og gik op i at være med i fællesskabet både i de formelle stilleperioder og under spisning. 

Det var tydeligt at han følte han kunne være med og deltog i det ordløse fællesskab. En stor oplevelse for både ham og jeg. 

Yoga familiecamp

At Jes har glæde ved fællesskaber viste sig igen da Jes var 6 måneder og vi var på familie yoga camp på Feddet i Faxe. Det var fantastisk at se alle de børn sammen og den glæde de havde ved hinanden på tværs af alder.

Campen var fremragende planlagt for hele familien. Yoga og afspændinger for forældre, og yogahold for børn efter alder med børneyogalærer. Kan virkelig anbefales. 

Qi Gong


Da jes var 5 måneder bestod jeg 3. år og dermed hele min Qi Gong instruktør udannelse.

Det betyder jeg har lavet Qi Gong hele Jes liv.

I starten af graviditeten underviste jeg både i mindfulness og Qi Gong. Faktisk hjalp det at undervise mig med at komme over meget af min egen angst og usikkerhed i forbindelse med jeg blev gravid.

Jes har haft direkte gavn af min Qi Gong træning da den giver ham ro. I en lang periode da han var mellem 6 og 9 måneder fik jeg ham til at falde til ro om aftnen når han skulle sove ved at lave Qi Gong ved siden af hans seng så han kunne følge med. Ofte har jeg lavet six sounds Qi Gong som jeg skulle til eksamen i. 

Hvis jeg har følt mig træt og presset har jeg også nogen gange brugt lydende alene fra serien, fordi de har en beroligende effekt. Både på Jes og mig. 

De seneste 3 måneder har jeg lavet meget shaolin 18 qi gong som er rigtig god for min ryg, men desværre ikke har samme beroligende effekt på Jes, men det hænger også sammen med han er blevet større.

Har engang imellem lavet øvelsen at bringe "Qi to dan Tien" med Jes, men han er stadig for lille til at kunne lave øvelsen selv.